woensdag, juli 07, 2010

GINKGO

Ginkgo is de oudste, nog levende boomsoort op aarde, bovendien kan de boom individueel ook een zeer hoge leeftijd bereiken. Dit alles verwijst naar een werking voor de oudere mens en op het geheugen. De boom heeft een duidelijke kroonvorm, dit is een indicatie voor een werking naar het hoofd.

WERKING

Bloedsomloop
Verhoogt de bloedtoevoer door de verwijding van de bloedvaten, heeft verder ook een kalmerende werking, verbetert het geheugen en andere cognitieve vaardigheden, vooral bij oudere mensen. Heeft ook een goede invloed op trombose, spataderen, kramp na een wandeling, witte koude vingers. Helpt bij oorsuizingen en duizeligheid (Meniere). Algemeen goed bij allerlei ouderdomskwalen, verlengt het leven, en verhoogt vooral de kwaliteit van het leven. Ook bij depressiviteit in de beginfase van de Ziekte van Alzheimer. Verder bij de Ziekte van Buerger, etalagebenen, slagaderontsteking in de benen, de Ziekte van Raynaud, kuitkramp en decubitis. Verder als preventief middel voor een CVA, hypertensie en slechthorendheid. Kortom een allroundkruid voor de oudere mens. Op dit moment wordt het effect van Ginkgo op impotentie getest, het blijkt dat vooral mannen die antidepressiva slikken en impotentie als een bijwerking van deze medicijnen ervaren baat hebben van het gebruik van Ginkgopreparaten.

Luchtwegen
Helpt bij astma, ontspant de longen, preventie van longembolie. Bij verschillende allergieën, maar ook bij een gewone verkoudheid.

Allergie-informatie
Bevat soja en lactose

Waarschuwing
Niet gebruiken tijdens de periode van zwangerschap en het geven van borstvoeding.

Goede combinaties
Gaat goed samen met andere bloedcirculatie-stimulerende kruiden zoals Gotu Kola.

Magie
In China en Japan is de boom heilig.

Geen opmerkingen: