zaterdag, april 21, 2012

GROENE THEE EN AFVALLENGroene thee werkt zo goed als je wilt afvallen door de combinatie van cafeïne en anti-oxydanten die in groene thee voorkomen. En juist die combinatie maakt het verschil met koffie. In koffie zit ook cafeïne maar door een aantal andere stoffen in koffie stijgt je bloedsuiker spiegel. Dit zorgt er voor dat de vetverbranding geblokkeerd wordt, wat niet ten goede komt van je dieet. 

 Groene thee bevat stoffen, de zogenaamde fenolen, die er indirect voor zorgen dat vetcellen hun inhoud eenvoudiger af kunnen geven aan je bloed. Dit is ideaal als je wilt afvallen, want zo kunnen je organen en spieren het afgegeven vet makkelijker gebruiken als brandstof. Ook op celniveau werkt groene thee bij het afvallen. 

Door fenolen zoals EGCG worden cellen gestimuleerd meer vet te verbranden dan normaal. Cafeïne maakt cellen ook nog gevoeliger voor fenolen, wat weer een extra boost geeft aan het hele proces. Vandaar dat de combinatie cafeïne en groene thee zo goed werkt. 

 Naast de goede werking van groene thee op je vetverbranding en als hulpmiddel bij een dieet, heeft het nog veel meer voordelen. Zo helpt het bepaalde soorten kanker en andere ziektes te voorkomen.

Geen opmerkingen: